JA PSE ME KANE FRYMEZUAR NE 2015

 

Vera-Ora

Vera Oranjë grua e suksesshme në profesionin e saj si psikiatre, dhe një model si nënë, si shoqe dhe atdhetare. Një krenari për të gjithë shqiptarët për emrin që Rita Ora ka krijuar në mbarë botën.

 

nora weller

Nora Wellernjë grua në kulmin e karrierës që ka investuar shumë në rritjen e saj personale dhe profesionale dhe punon për të ngritur vlerat e vendit të saj kudo në botë.

 

iris

 

Iris Çarcaninjë profesioniste e zonja që ka ndërtuar suksese të njëpasnjëshme në profesionin e saj si psikiatre prej vitesh në Londër dhe ka ndihmuar pa fund njerëz në fushën e shëndetit mendor.

 

1620850_10101102852137528_661025594_n

 

Kristale Ramanjë ikonë e bukurisë, modestisë dhe mencurisë që përcjell energji pozitive e harmoni tek njerëzit dhe botën që e rrethon.

 

 

Julia

Julia Goga Cook– një grua që ka ngritur një karrierë brilante në gazetari dhe e para shqiptare që ka kontribuar si gazetare në BBC. Njëkohësisht një shenbull i kreativitetit dhe inovacionit në shumë projekte që ka ndërmarrë.

 

dashi

Dashi Alpionnjë grua që ka ecur përpara në karrierë dhe ka ndërtuar një familje model bashkë me të shoqin Gëzim Alpion. Një shembull për të gjithë shqiptarët në Angli.

Lida Rragaminjë grua plot ambicie dhe përkushtim jo vetëm ndaj karrierës së saj por edhe për iniciativat e biznesit dhe dëshirën për të kontribuar për gratë shqiptare kudo në botë.

 

10639630_745991818807629_2975220460598550795_n

 

Adelina Badivukunjë grua me kurajo dhe iniciativa për të kontribuar për komunitetin shqiptar dhe krijuar evente bamirësie në ndihmë të njerëzve në nevojë.

 

Valbona Ismaili Luta – një grua intelektuale që ka investuar në rritjen artistike dhe letrare të komunitetit shqiptar dhe kontribuar me modelin e saj të shkëlqyer në shumë dimensione.

 

548663_319155684842838_2110062260_n

 

Albana Vata – një grua që reflekton mirësi, maturi, profesionalizëm dhe gëzon respekt në komunitet duke kontribuar në larminë e aktiviteteve shqiptare në Londër.

Mirkena Palluqi – një grua që ka dhënë një kontribut të jashtëzaknshëm në projektin “Fuqizimi i grave shqiptare në Angli” dhe ka ndihmuar shumë gra që kanë vuajtur nga dhuna.

Rozina Thaci – një grua që ka arritur shumë në një vend të huaj. Sot një psikologe e njohur edhe në Londër që ndihmon njerëzit që hasin probleme në shendetin mendor.

Luljeta Nuzi – një grua që ka ngritur një model suksesi siç është Shpresa Programme dhe ka aplikuar shumë projekte në ndihmë të komunitetit shqiptar në Londër

Flutura Zhutanjë grua që prej vitesh nga punuar për të frymëzuar dhe motivuar gratë  shqiptare jo vetëm në Angli por edhe përtej me programin e saj televiziv “Gra te Lira”.

Nora Abdullahunjë grua që ka kontribuar përmes projekteve të saj të prindërimit duke lehtësuar situatat e shumë prindërve shqiptarë në Angli.

 Emi Gjoninjë grua përçon vlera dhe ka mbështetur shumë gra të tjera përmes projekteve të saj me takimet e “Help Café” duke i ndihmuar ato në rritjen e konfidences.

Anila Kadija – një grua që me penën e saj ka promovuar shumë shqiptarë në mbarë botën dhe tashmë jep kontribut me shkollat shqipe si pjesë e shoqatës “Ardhmëria” në Londër.

 

2 copy 2

 

Donika Berisha një grua që ka luajtur një rol të jashtëzakonshëm me urtësinë e saj përkrah të shoqit, ish ambasadorit të Shqipërisë në Londër, Mal Berisha

Zamira Rruspinjë grua që investuar shumë tek vetja dhe përveç punës së saj si mjeke kontribuon në ndihmë të komunitetit shqiptar me shkollat shqipe.

Bobbi Bickernjë grua që ka ndërtuar karrierën e saj nga fillimi në Angli dhe me artin e saj ka ngritur vlerat e gruas emigrante shqiptare.

Pranvera Sadrianjë grua që ka dhënë një ndihmë të vazhdueshme për komunitetin e shqiptarëve në Birmingham me shoqatën e saj “Fredom to Stay”

Ilirjana Bajonjë grua që ka arritur shumë në karrierë dhe shërben si model për shqiptarët me punën e saj në Fondacionin Tony Blair.

 

 

Kjo perzgjedhje eshte bere ne baze te njohjes direkte qe kam me grate e lartpermendura dhe eshte bazuar kryesisht nga pervoja ime personale dhe frymezimi qe kam marre nga keto gra. Kjo nuk perjashton shume gra te tjera te cilat nuk i kam takuar ende.

Mirela Sula

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *